Головна


Гарячі страви з риби
Страви з яловичини
Страви з свинини
Страви з баранини
Страви з телятини
Страви з картоплі


Страви з капусти


1 2 3 4


ТУШКОВАНА КВАШЕНА КАПУСТА З ГРИБАМИ

На 1 кг квашеної капусти — 2 ст. ложки жиру, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 30 г сушених грибів, 1 цибулину, 3 горошини гіркого перцю, 0,5 склянки сметани, 0,5 склянки грибного відвару.

Сушені гриби промивають, варять до готовності і нарізують соломкою. Віджату квашену капусту заливають грибним відваром і тушкують. Коли капуста стане м'якою, додають нарізану, злегка підсмажену разом з посіченими грибами цибулю, злегка підсмажене борошно, перець і сметану, все добре змішують і продовжують тушкувати 8 — 10 хвилин .

КАПУСТА, ТУШКОВАНА З ЯБЛУКАМИ

На 1 кг свіжої капусти — 400 г свіжих яблук, 3 ст. ложки жиру, 0,75 склянки сметани, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 2 цибулини, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки, 1 склянку бульйону або води.

Шатковану свіжу капусту тушкують до готовності, додають злегка окремо підсмажені на маслі січену цибулю і борошно, терті яблука, сметану й сіль. Все добре змішують і продовжують тушкувати 8 — 10 хвилин. При подачі на стіл капусту посипають зеленню петрушки.

КАПУСТА, СМАЖЕНА З САЛОМ

На 1 кг квашеної капусти — 150 г сала, 1,5 цибулини, 0,5 чайної ложки цукру, 3 горошини гіркого перцю.

Сало нарізують кубиками, злегка підсмажують, додають шатковану ріпчасту цибулю і продовжують підсмажувати ще 12 — 15 хвилин. Після цього в сало додають віджату квашену капусту, добре змішують і смажать все разом до повної готовності капусти. Смажену капусту заправляють цукром і меленим гірким перцем.

КАПУСТА ЗАПЕЧЕНА

На 1 кг свіжої білоголової капусти — 0,5 склянки сметани, 1 ст. ложку жиру, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1 цибулину, 3 горошини гіркого перцю, 1 ст. ложку сухарів, 2 ст. ложки вершкового масла для поливання при подачі на стіл.

Капусту шаткують і тушкують до готовності. Потім додають сметану, смажену цибулю, мелений перець, сіль, підсмажене борошно і добре перемішують. Приготовлену масу викладають у сотейник або каструлю, посипають меленими сухарями, збризкують жиром і ставлять в духовку запікатись.
При подачі на стіл капусту поливають розігрітим вершковим маслом.

1 2 3 4
Контакти
Про сайт

Робота в інтернеті


Персональний сайт Юлії Тимошенко

Наша кнопка

Українська кухня